Telefoon Post Risicobeheer   0592 265 165

WGA risicoperiode in wetsvoorstel verkort naar 5 jaar

WGA risicoperiode in wetsvoorstel verkort naar 5 jaar

De periode van eigenrisico dragen voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn en de periode van premiedifferentiatie voor publiek verzekerden voor wat betreft de Werkhervattingsregeling gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) wordt verkort van 10 naar 5 jaar. De verkorting van de ‘WGA risicoperiode’ wordt gezamenlijk met een aantal verbeteringen in de premiesystematiek van UWV geregeld op het niveau van wet, besluit en regeling. Na inwerkingtreding van deze maatregel zullen werkgevers korter individueel belast worden voor de WGA lasten van hun
(ex-)werknemers. Dit betekent dat financiële risico’s voor werkgevers afnemen en zij minder bang zijn om personeel aan te nemen.

Lees meer
Opening Bedrijvencentrum De Hazewind

Opening Bedrijvencentrum De Hazewind

Met veel plezier hebben Bloom Advies, Post Risicobeheer en Van Tuil Bedrijfsadvies de keukentafel en zolder ingeruild voor een gezamenlijk bedrijfspand, Bedrijvencentrum De Hazewind.

Lees meer
Opening Bedrijvencentrum De Hazewind

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Uit onze nieuwsbrief; Dat betekent dat vanaf deze datum dezelfde privacyregels gelden in alle landen van de Europese Unie

Waarom nieuwe privacyregels?

Lees meer
Wijziging WGA wetgeving 2017

WGA wetgeving

De overheid is al jaren bezig de instroom in de WGA te beperken. Dat heeft een gunstig effect gehad op medewerkers met een vast dienstverband, maar niet op de zogeheten flexwerkers.
In die groep is het aantal langdurig arbeidsongeschikten de laatste jaren juist fors gestegen. Daarom heeft het kabinet besloten om per 1 januari 2017 WGA-vast en WGA-flex samen te voegen.

Lees meer
Nieuwe Arbeidsomstandighedenwet

De nieuwe Arbeidsomstandighedenwet per 1 juli 2017

Al een tijdje op de kalender van de regering en per 1 juli 2017 is het zover: een vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet. Kort gezegd “Arbowet”. Met deze wetswijziging wil men dat er beter geacteerd wordt door werkgevers en werknemers op de veranderende arbeidsmarkt.

Lees meer
verzekeren voor cybercrime en dataverlies

Aantal cybercrime aanvallen groeit hard; bescherm u zelf!

Wij lopen iedere dag meer en meer het risico om slachtoffer te worden van cybercrime. Via onze internetverbinding kunnen we gewoonweg gehackt worden. Particulier of zakelijk, we komen er niet onderuit.
• Wat is de schade die een cyberaanval kan veroorzaken?
• Wat kost het als een crimineel uw data versleutelt?
• Wat doen we als hij vraagt om ‘losgeld’ zodat u weer toegang kunt krijgen tot uw eigen originele data?

Lees meer

MIA, Vamil en EIA lijsten 2016

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de lijsten gepubliceerd betreffende investeringen in milieuvriendelijke en energiezuinige technieken die in 2016 in aanmerking komen voor de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en Energie Investeringsaftrek (EIA).

Lees meer

Vergelijkingssite Betch is alweer gestopt

De eind 2013 opgerichte vergelijkingssite Betch.nl is alweer gestopt, meldt GeldWeb. De vergelijker zorgde voor veel rumoer door een kleine polemiek met Independer, maar heeft de activiteiten inmiddels weer verkocht.

Lees meer